top of page

Batterij ASUS A32-K93

Maar de realiteit is anders: slechts een deel van de gegevensverzameling kun je uitschakelen, een ander deel niet of alleen tegen een te hoge prijs. Zo is de SmartScreen-techniek die websites scant op phishing- en malware een prima zaak, maar waarom moet de informatie over elke site die je bezoekt, ook meteen gedeeld worden met Microsoft zelf? Tevens heeft elke Windows 10-pc een uniek reclame-ID dat gebruikt wordt om de pc anoniem te identificeren, maar wat als je helemaal die reclames niet wilt, ook niet anoniem? Een belangrijke rol in de Microsoft-spyware is weggelegd voor een service genaamd DiagTrack. Een service is een onderdeel van Windows die ongemerkt op de achtergrond zijn werk doet. Er zijn talloze services, vaak nuttig, maar deze DiagTrack is de service die op de achtergrond privégegevens, de browse- en zoekgeschiedenis en informatie over de pc verzamelt en deelt met Microsoft. Veel gebruikers spoorden de service daarom op en schakelden die uit. Toen Microsoft in november een grote update voor Windows 10 uitbracht, bleek die service ineens verdwenen, ook op de pc's van mensen die de service niet zelf uitgeschakeld hadden.

Had Microsoft geleerd? Integendeel, helaas. Microsoft bleek de spionageservice met de update namelijk slechts een andere naam gegeven te hebben én op alle pc's weer ingeschakeld. Oók pc's waar de dienst wél was uitgeschakeld. En dat zonder de gebruiker hierover te informeren. Een pijnlijk praktijkvoorbeeld van hoe het bedrijf tegenwoordig omgaat met (privacy)klachten van gebruikers: negeren, in de doofpot stoppen en waar nodig verbergen. Terwijl Microsoft juist zei voornemens te zijn extra veel te luisteren naar feedback van gebruikers bij de ontwikkeling van Windows 10.Voor wie het wil controleren: DiagTrack (oftewel Diagnostic Tracking Service) heet nu 'Connected User Experiences and Telemetry'. Een mooiere naam voor dezelfde drol. Wil je deze service alsnog of opnieuw uitschakelen? Druk op het toetsenbord de toetscombinatie Windows-toets+R in. Voer in het uitvoeren-vak het commando services.msc in gevolgd door Enter. Zoek in de lijst met services naar Connected User Experiences and Telemetry. Dubbelklik erop en kies Stoppen. Zet het Opstarttype daarna op Uitgeschakeld.Kortom. Microsoft lijkt niet het beste met z'n gebruikers voor te hebben. Kun je er dan niets tegen doen? Jazeker wel. Je kunt op zoek gaan naar de verschillende opties voor de privacygevoelige functies en die uitschakelen. Dat is niet moeilijk, maar Microsoft heeft er vermoedelijk bewust voor gekozen alle voor privacy belangrijke opties te verspreiden over een groot aantal onderdelen binnen de instellingen. Je moet dus op zoek en er is flinke kans dat je er een of enkele mist wanneer je niet trouw een lijstje afwerkt.

Een deel van die dataverzameling is in de instellingen van Windows 10 uit te schakelen. Een volledige beschrijving van hoe dit moet en hoe je een aantal belangrijke privacyschenders in de Windows-instellingen de kop omdraait, vind je op onze website.Er is een flink aantal programma's verschenen die helpen de privacyopties in Windows 10 te beheren. Wees kritisch welke je download en installeert. Installeer zeker privacytools alleen van vertrouwde websites en controleer elke download via VirusTotal.com (zie kader Malware-alarm?) op malware voordat je het programma installeert. Gebruik de installatieopties om ongewenste extra software weg te laten.We noemen in dit artikel een drietal tools die je kunnen helpen met tegengaan van spionage door Windows. Deze hebben we natuurlijk alle drie door VirusTotal.com laten beoordelen. VirusTotal is een dienst (tegenwoordig van Google) die sites en software kan scannen op de aanwezigheid van virussen en malware en daar de producten van tientallen verschillende beveiligingsbedrijven voor gebruikt. VirusTotal rapporteert dat Destroy Windows 10 Spying helemaal schoon is. Van DoNotSpy10 zijn twee versies: de donatieversie van 5 dollar is schoon, maar de gratis versie wordt terecht melding gemaakt van de aanwezigheid van adware. Tijdens de installatie kun je overigens voorkomen dat deze OpenCandy-reclamesoftware op je systeem komt te staan. Bij W10Privacy geven twee van de ruim vijftig scanners van VirusTotal een melding, maar we gaan ervan uit dat dat een vals positief is.

http://www.accu-fabriek.com/asus-a32-k93-accu.html Batterij ASUS A32-K93

http://www.accu-fabriek.com/asus-a32-ul50-accu.html Batterij Asus A32-UL50

http://www.accu-fabriek.com/asus-a42-u53-accu.html Batterij Asus A42-U53

http://www.accu-fabriek.com/asus-pl32-1005-accu.html Batterij Asus PL32-1005

http://www.accu-fabriek.com/asus-a32-m50-accu.html Batterij Asus A32-M50

http://www.accu-fabriek.com/asus-a32-n61-accu.html Batterij Asus A32-N61

http://www.accu-fabriek.com/asus-a42-g75-accu.html Batterij ASUS A42-G75

http://www.accu-fabriek.com/asus-a42-g74-accu.html Batterij Asus A42-G74

http://www.accu-fabriek.com/asus-a32-n50-accu.html Batterij ASUS A32-N50

http://www.accu-fabriek.com/asus-a32-k53-accu.html Batterij Asus A32-K53

http://www.accu-fabriek.com/asus-c22-ux31-accu.html Batterij ASUS C22-UX31

http://www.accu-fabriek.com/dell-inspiron-1545-accu.html Batterij Dell Inspiron 1545

http://www.accu-fabriek.com/dell-xps-l501x-accu.html Batterij DELL XPS L501x

http://www.accu-fabriek.com/dell-xps-l701x-accu.html Batterij DELL XPS L701x

http://www.accu-fabriek.com/dell-vostro-v13-accu.html Batterij DELL Vostro V13

http://www.accu-fabriek.com/dell-vostro-v130-accu.html Batterij DELL Vostro V130

http://www.accu-fabriek.com/dell-vostro-3700-accu.html Batterij DELL Vostro 3700

Maar het kan dus gebeuren dat je beveiligingssoftware bij het downloaden van deze programma's alarm slaat, zelfs als VirusTotal de software als veilig classificeert. Dat heeft ermee te maken dat de heuristische scanner van sommige beveiligingssoftware het installatiebestand onterecht aanmerken als onveilig.Als je meer dan één computer hebt, wil je misschien weleens wat gegevens uitwisselen of delen, bijvoorbeeld een paar bestanden of een stukje tekst. Dit is voor veel mensen lastiger dan het zou moeten zijn. We bespreken een paar handige trucjes om het snel voor elkaar te krijgen. Om een tekst van bijvoorbeeld je pc naar je laptop te sturen, grijpen veel mensen naar een mailprogramma. Handiger werkt http://chatbyip.appspot.com. Open de website op je computer. Je krijgt direct een bijnaam toegewezen, bijvoorbeeld 'HappyAnimal'. Zodra je op je andere computer de site opent, kun je berichtjes uitwisselen. Leuk detail is dat de dienst ook werkt in een kantooromgeving waar je niet zomaar een chatprogramma mag installeren. Als je systeembeheerder de website niet heeft geblokkeerd, kun je de dienst gebruiken. Lees ook: De 9 beste gratis clouddiensten onder de loep.

Om bestanden uit te wisselen tussen computers in hetzelfde netwerk, kun je een Windows Thuisgroep instellen. Hoewel dit redelijk eenvoudig werkt kan het altijd makkelijker! Wil je incidenteel een bestandje versturen, dan heeft www.sharedrop.io alles in huis. Open de website op twee computers. Je krijgt een soort radarscherm te zien met hierin jezelf (You) en een andere computer. Klik op een andere computer en kies het bestand dat je wilt versturen. Op de andere computer moet het bestand geaccepteerd worden, waarna het bestand binnenkomt.Als je de vorige tip handig vindt maar de andere computer niet binnen hetzelfde netwerk aanwezig is, kun je een online bestandskoerier inzetten. Wetransfer.com is de bekendste dienst op dit gebied. Een andere manier werkt via www.justbeamit.com. Open deze site en sleep het bestand dat je wilt versturen naar je browser. Klik op Create link om een link aan te maken. Deze link stuur je door naar de ontvangende partij. Hiermee kan het bestand direct van jouw computer worden gedownload. Zodra je je browser sluit is het bestand niet langer beschikbaar.

Als Windows 10 een beetje traag lijkt, kun je een aantal dingen doen om je computer te sneller te laten draaien zonder dat je nieuwe hardware aan hoeft te schaffen. Hier laten we je enkele trucs zien. Het is erg vervelend als je moet zitten wachten tot een programma geopend wordt of tot de tekst die je probeert te typen op het scherm verschijnt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om Windows 10 wat sneller te laten draaien. Lees ook: Windows 10 terugzetten naar oude Windows-versie.Als het erg lang duurt voordat Windows volledig is opgestart, kan dit komen doordat er tijdens het laden van het besturingssysteem ook een heleboel programma's op de achtergrond geladen worden. In veel gevallen wordt er namelijk een zogenaamde autoloader mee geïnstalleerd.Een autoloader is een tool die ervoor zorgt dat bij het starten van Windows (een deel van) het programma in kwestie ook geladen wordt. Dit kan bijvoorbeeld een update checker van een bepaald programma zijn, een configuratietool voor je printer, muis of webcam, een synchronisatietool van een clouddienst, enzovoorts. Hoe meer autoloaders er actief zijn, hoe langer het duurt om Windows volledig te starten.

Waarschijnlijk heb je een groot deel van deze autoloaders niet nodig. Om ze uit te schakelen moet je met de rechtermuisknop op taakbalk klikken en Taakbeheer selecteren. Als je bovenaan het venster dat verschijnt geen tabbladen ziet, moet je op Meer details klikken. Selecteer vervolgens het tabblad Opstarten.Je krijgt nu een lijst te zien met alle programma's en diensten die Windows tijdens het opstarten automatisch probeert te laden. Probeer in deze lijst items te vinden die je niet nodig hebt. Als je meer informatie over een item wilt zien kun je er met de rechtermuisknop op klikken en Eigenschappen selecteren, of je kunt er online meer over te weten komen door op Online zoeken te klikken. Heb je besloten dat een bepaalde autoloader onnodig is, dan kun je deze vervolgens uitschakelen door er met de rechtermuisknop op te klikken en Uitschakelen te kiezen.Windows ziet er mooier en leuker uit met animaties, maar ze belasten wel je computer, waardoor die trager kan worden.Om de animaties uit te schakelen, moet je met de rechtermuisknop op de Start-knop klikken en Systeem selecteren. Klik in het linker paneel in het venster dat verschijnt op geavanceerde systeeminstellingen. Klik op het tabblad Geavanceerd en klik op de knop Instellingen in het gedeelte Prestaties. Klik op het tabblad Visuele effecten, kies Beste prestaties en bevestig je keuze.

http://www.accu-fabriek.com/dell-vostro-3500-accu.html Batterij DELL Vostro 3500

http://www.accu-fabriek.com/dell-vostro-1520-accu.html Batterij Dell vostro 1520

http://www.accu-fabriek.com/dell-alienware-m11x-accu.html Batterij Dell alienware m11x

http://www.accu-fabriek.com/dell-alienware-m11x-r3-accu.html Batterij Dell alienware m11x r3

http://www.accu-fabriek.com/dell-alienware-m14x-accu.html Batterij Dell alienware m14x

http://www.accu-fabriek.com/dell-inspiron-1520-accu.html Batterij Dell inspiron 1520

http://www.accu-fabriek.com/dell-inspiron-1720-accu.html Batterij Dell inspiron 1720

http://www.accu-fabriek.com/dell-inspiron-n5010-accu.html Batterij Dell inspiron n5010

http://www.accu-fabriek.com/dell-latitude-d820-accu.html Batterij Dell latitude d820

http://www.accu-fabriek.com/dell-latitude-d830-accu.html Batterij Dell latitude d830

http://www.accu-fabriek.com/dell-vostro-1510-accu.html Batterij Dell vostro 1510

http://www.accu-fabriek.com/dell-inspiron-1750-accu.html Batterij Dell Inspiron 1750

http://www.accu-fabriek.com/dell-alienware-m15x-accu.html Batterij DELL Alienware M15x

http://www.accu-fabriek.com/dell-inspiron-m5010-accu.html Batterij Dell Inspiron M5010

http://www.accu-fabriek.com/dell-inspiron-n7010-accu.html Batterij Dell Inspiron N7010

http://www.accu-fabriek.com/dell-inspiron-1721-accu.html Batterij Dell Inspiron 1721

http://www.accu-fabriek.com/dell-vostro-1500-accu.html Batterij Dell Vostro 1500

Als je computer energiezuinig is ingesteld kan het voorkomen dat het apparaat trager draait.Als je denkt dat de energie-instellingen verantwoordelijk zijn voor de traagheid van je pc, kun je deze aanpassen in het Configuratiescherm. Hier kun je terechtkomen door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en Configuratiescherm te selecteren.Klik rechts bovenaan in het scherm dat verschijnt op de zoekbalk en typ Energiebeheer. Klik op het zoekresultaat en klik in het scherm Een energiebeheerschema kiezen of aanpassen op het pijltje naast Aanvullende schema's weergeven. Vervolgens kun je de optie Hoge prestaties aanvinken, waarmee je computer sneller, maar minder energiezuinig zal draaien.Windows 10 is een grote verandering en niet iedereen wordt daar blij van. Als je niet meer mee wilt met de toekomst die Microsoft voor Windows heeft uitgestippeld, moet je op zoek naar alternatieven. In dit inleidende artikel stellen we Linux aan je voor.

In dit eerste deel van een reeks, leggen we je uit waarom je Linux zou kunnen gebruiken en waarop je moet letten bij je overstap. Een goede voorbereiding is immers het halve werk! Lees ook: De 40 beste tips voor Windows 10.Er zijn verschillende redenen om Microsoft niet te volgen met zijn nieuwste besturingssysteem. Zo kun je in Windows 10 een update standaard niet meer weigeren of kiezen wanneer die wordt geïnstalleerd. Je kunt dus niet meer wachten met updaten tot je in nieuwsfora leest of de update ongewenste bijwerkingen heeft of niet. Dat heeft al tot problemen met drivers geleid. Een ander aandachtspunt is privacy: hoewel Windows 10 vrij overzichtelijk alle privacygerelateerde instellingen bij elkaar heeft gezet, wil Microsoft standaard wel heel veel van ons computergebruik weten. Bovendien kan elke verplichte update een nieuwe privacyinstelling introduceren die standaard staat ingeschakeld. Microsoft is ook wat voortvarend geweest met het stopzetten van de ondersteuning van oude hardware.Ook de meest genoemde voordelen van Windows 10 zijn niet per definitie allemaal redenen om over te stappen, omdat Windows 10 niet het enige besturingssysteem is met die voordelen. Zo start Windows 10 sneller op dan Windows 7, maar Linux is doorgaans nog sneller. En de in Windows 10 geïntroduceerde virtuele desktops (Task View) zitten al jarenlang in Linux en dan nog in een geavanceerdere vorm.

http://dovendosi.allmyblog.com/ http://dovendosi.allmyblog.com/

http://dovendosi.blogas.lt/ http://dovendosi.blogas.lt/

http://support.viralsmods.com/blog/main/2191940/ http://support.viralsmods.com/blog/main/2191940/


Featured Posts
請稍後再來
文章發佈後將於此處顯示。
Recent Posts
Archive
Search By Tags
尚無標記。
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page