Accu Toshiba Satellite T115-S1100
- fasophiafrance
- 2017年5月28日
- 讀畢需時 8 分鐘
Er zijn diverse manieren om je computer te herstellen na een systeemcrash. In dit artikel richten we ons op de ingebouwde herstelprocedures van Windows 8.1. Hiermee kun je je systeem volledig herstellen naar de fabrieksinstellingen (Fabrieksherstel) of herstellen zonder dat je persoonlijke bestanden kwijtraakt (Pc vernieuwen). Die laatste optie is het interessantst.In beide gevallen wordt gebruikgemaakt van een imagebestand, ook wel snapshot of momentopname genoemd. In dit artikel testen en controleren we het imagebestand. Hierbij bespreken we de ingebouwde routine van Windows 8.1. Dit werkt Spartaans, je moet commando's uitvoeren in de opdrachtprompt.Als dit te veel van het goede is, kun je ook aan de slag met RecImg Manager. Dankzij deze tool kun je eenvoudiger werken met snapshots van je systeem. Voor experts is het goed om te weten hoe de snapshots achter de schermen functioneren en wat de mogelijkheden en beperkingen zijn.
Windows 8.1 heeft een ingebouwde herstelprocedure om je computer bij problemen weer aan de praat te krijgen.De herstelprocedure van je computer is eenvoudig te activeren vanuit Windows 8.1. Maar wat moet je als je systeem niet meer opstart, snel vastloopt of zichzelf blijft herstarten? Voor dit scenario heb je een speciale usb-stick nodig. Deze kun je eenvoudig aanmaken, nu Windows nog werkt.Plaats een lege usb-stick van minimaal 512 MB. Ga naar je Charms-balk (Windowstoets+C) en geef Een herstelstation maken als zoekopdracht. Start de gelijknamige procedure. Een wizard begeleidt je stap voor stap om de stick aan te maken. In geval van nood kun je je computer opstarten vanaf deze usb-stick en de in dit artikel genoemde herstelopties activeren.
Maak een speciale usb-stick aan voor het geval dat Windows ooit niet meer opstart.Windows Systeemherstel is iets anders dan Pc vernieuwen. Systeemherstel, dat al aanwezig was in voorgaande Windows-versies, biedt in sommige gevallen een eenvoudige manier om problemen op te lossen. Pc vernieuwen en Fabrieksherstel zijn aanwezig in Windows 8.1 en vervangen de klassieke installatie-dvd van je computer. Het is echter nog steeds handig om te weten hoe je Windows Systeemherstel gebruikt. Als je computer bijvoorbeeld vreemd gedrag vertoont nadat je gisteren een nieuw programma hebt geïnstalleerd, heb je een goede kans dit op te lossen met Windows Systeemherstel. Als het goed is, maakt Windows bij belangrijke wijzigingen (zoals een software-installatie) automatisch een systeemherstelpunt.
Gebruik de functie Pc vernieuwen alleen bij ernstige problemen en als Systeemherstel niet werkt.Windows Systeemherstel is op verschillende manieren te starten. Gebruik de toetscombinatie Windows-toets+X en kies Systeem. Klik op Geavanceerde systeeminstellingen en open het tabblad Systeembeveiliging. Als deze optie niet mogelijk is, klik je op Configureren om dit onderdeel alsnog in te stellen. Met de knop Maken forceer je Windows Systeemherstel om direct een herstelpunt te creëren. Met de knop Systeemherstel kun je terugkeren naar een eerder gemaakt herstelpunt.Windows Systeemherstel is ook beschikbaar via de herstel-usb-stick. Start je computer op vanaf de usb-stick en kies Problemen oplossen / Geavanceerde opties / Systeemherstel.Windows Systeemherstel kan de redder in nood zijn om je computer weer aan de praat te krijgen.
De ingebouwde beveiliging via imagebestanden moet je zien als een laatste redmiddel. Het is essentieel om je computer in geval van ernstige problemen weer aan de praat te krijgen. Het is echter ook een procedure die je niet als speelgoed moet gebruiken! Elke vorm van computerherstel heeft gevolgen die mogelijk ook nadelig zijn. Hoewel Pc vernieuwen niet werkt met een complete image, moet je ook hiermee oppassen. Als het goed is, raak je met de optie Pc vernieuwen geen bestanden kwijt, maar de kans is aanwezig dat programma's nadien niet meer werken.Linux is een uitstekend alternatief voor je oude XP-machine om weer veilig op internet te kunnen. In dit artikel leggen we alles uit over Ubuntu, een heel toegankelijke Linux-variant.Er zijn nog altijd veel vooroordelen over Linux als alternatief voor Windows. Het zou te moeilijk zijn, er bestaan niet veel programma's en amper hardwaredrivers voor enzovoort. Sommige van die vooroordelen waren een jaar of tien geleden misschien wel gerechtvaardigd, maar tegenwoordig valt dat allemaal best mee als je de juiste Linux-distributie kiest.
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-t115-s1100-accu.html Accu Toshiba Satellite T115-S1100
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-t115d-s1125-accu.html Accu Toshiba Satellite T115D-S1125
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-t115d-s1120-accu.html Accu Toshiba Satellite T115D-S1120
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-pro-t130-11h-accu.html Accu Toshiba Satellite pro T130-11H
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-a660-11m-accu.html Accu toshiba satellite a660-11m
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-c650-15u-accu.html Accu toshiba satellite c650-15u
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-c650d-11k-accu.html Accu toshiba satellite c650d-11k
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l650d-13u-accu.html Accu toshiba satellite l650d-13u
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l670-14e-accu.html Accu toshiba satellite l670-14e
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l670d-105-accu.html Accu toshiba satellite l670d-105
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-p800-accu.html Accu Toshiba Satellite P800
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-p755-accu.html Accu Toshiba Satellite P755
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l735-accu.html Accu Toshiba Satellite L735
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-t230-accu.html Accu Toshiba Satellite T230
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l40-accu.html Accu Toshiba Satellite L40
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-portege-r400-tablet-pc-accu.html Accu Toshiba Portege R400 Tablet PC
Hier begint voor velen al de verwarring: 'Linux-distributie'? Terwijl Windows enkel door Microsoft uitgegeven wordt, is Linux een open en vrij aanpasbaar besturingssysteem. Het wordt daardoor door meerdere partijen aangeboden, die elk hun eigen versie hebben. Zo'n versie noemen we een distributie, ook wel 'distro' genoemd. Het is een verzameling software bestaande uit het Linux-hart (de kernel), drivers, basissoftware en allerlei andere software, allemaal op elkaar afgestemd.Elke distributie maakt zijn eigen keuzes over de software die opgenomen wordt. Daardoor kunnen twee Linux-distributies er compleet anders uitzien, helemaal anders werken en volledig verschillende software bevatten. Het voordeel is dat er voor ieder wat wils is. Het nadeel is dat je als beginner wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Maar dáár gaan we je dus bij helpen.De Linux-distributie openSUSE richt zich meer op ervaren computergebruikers.Een bekende distributie is openSUSE, die heel wat keuzevrijheid aan de gebruiker geeft en daardoor heel geschikt is voor ervaren computergebruikers die het uiterste uit hun systeem willen halen. Maar heel wat zaken verlopen niet zo gebruiksvriendelijk als in Ubuntu, vooral als het om multimedia gaat. Verder heb je nog Fedora, dat zich richt op het aanbieden van de nieuwste technologieën uit de Linux-wereld. Het nadeel van die innovativiteit is dat je sneller tegen problemen aanloopt.
Wie heel veel belang hecht aan stabiliteit, kiest het best voor Debian. Die distributie neemt alleen software op die uitgebreid getest is. Het nadeel is dat alle aanwezige software minstens een jaar oud is en je dus niet van de nieuwste functies kunt genieten. Een populariteitspoll voor Linux-distributies vind je op deze website.In dit artikel kiezen we voor de bekendste Linux-distributie: Ubuntu. Deze distributie wordt door het bedrijf Canonical ontwikkeld en krijgt weleens de naam 'Mac van de Linux-distributies' omdat de nadruk op gebruiksgemak en eye-candy ligt. Als je eventjes wat tijd investeert om met de interface te leren werken, ben je er zo in thuis. Doordat deze distributie zo populair is, kun je er ook bij de meeste Linux-software op vertrouwen dat het ook op Ubuntu werkt.Ubuntu is dus een toegankelijk alternatief voor Windows. Heb je nog een oude computer met Windows XP draaien, dan installeer je daar beter Ubuntu op. Het is een veilig besturingssysteem met relatief beperkte systeemvereisten. De stap van Windows XP naar Ubuntu is overigens niet zo groot als je zou denken. Als je nu naar Windows 8 zou overstappen, zou je ook opschrikken hoe anders het uiterlijk en de werking van Windows is. Dan kun je dus net zo goed naar een volledig ander besturingssysteem overschakelen, dat ook nog eens gratis is.
Een belangrijk verschil met Windows, is de manier waarop je software installeert. In Windows ben je gewend om elk programma van een website te downloaden. Om te updaten moet je ook naar die website, of maak je gebruik van de ingebouwde updatefunctie. In al die stappen kan er heel wat mislopen. Je komt op de verkeerde website terecht en downloadt per ongeluk malware, je programma's blijven niet up-to-date en zitten na een tijdje vol beveiligingslekken enzovoort. In Ubuntu zoek en installeer je alle software daarentegen in het Ubuntu softwarecentrum: de programma's worden dan automatisch van internet gedownload. Updaten verloopt ook centraal.Nooit meer op allerlei obscure websites naar programma's zoeken dankzij het Ubuntu softwarecentrum.Het Updatebeheer werkt niet alleen Ubuntu zelf bij, maar ook alle programma's die je via het Ubuntu softwarecentrum hebt geïnstalleerd.Naast de standaard Ubuntu-versie met de standaarddesktop genaamd Unity, zijn er nog zeven andere officiële 'smaken' van Ubuntu. Enkele van die smaken verschillen vooral in de desktopomgeving die ze installeren en de standaardtoepassingen. Met Ubuntu GNOME krijg je GNOME 3, de desktopomgeving die nog het meest lijkt op Unity en er de rechtstreekse concurrent van is. Kubuntu installeert KDE 4, een omgeving die vooral interessant is voor powerusers of voor mensen die graag een interface hebben die wat met de klassieke Windows-interface overeenkomt.
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-a60-accu.html Accu Toshiba Satellite A60
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-c650-15z-accu.html Accu toshiba satellite c650-15z
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-c650-17n-accu.html Accu toshiba satellite c650-17n
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l630-06s-accu.html Accu toshiba satellite l630-06s
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l635-s3012rd-accu.html Accu toshiba satellite l635-s3012rd
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l635-s3020wh-accu.html Accu toshiba satellite l635-s3020wh
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l650-13m-accu.html Accu toshiba satellite l650-13m
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l650-19w-accu.html Accu toshiba satellite l650-19w
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l655-11g-accu.html Accu toshiba satellite l655-11g
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l670-10r-accu.html Accu toshiba satellite l670-10r
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l670d-103-accu.html Accu toshiba satellite l670d-103
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-pro-l670-14l-accu.html Accu toshiba satellite pro l670-14l
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l750-accu.html Accu TOSHIBA Satellite L750
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l770-accu.html Accu TOSHIBA Satellite L770
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-l755-accu.html Accu TOSHIBA Satellite L755
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-p750-accu.html Accu TOSHIBA Satellite P750
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-r845-accu.html Accu Toshiba Satellite R845
http://www.accu-fabriek.com/toshiba-satellite-pro-u300-accu.html Accu Toshiba Satellite Pro U300
Xubuntu maakt gebruik van Xfce, een gebruiksvriendelijke maar toch heel configureerbare desktopomgeving. Tot slot is er Lubuntu, dat de lichtgewicht desktopomgeving LXDE gebruikt, die minder zwaar is op oudere computers. De alternatieve desktops zijn ook achteraf te installeren via de pakketten ubuntugnome-desktop, kubuntu-desktop, xubuntu-desktop en lubuntu-desktop. Andere smaken zijn Edubuntu (met een collectie educatieve software), Ubuntu Studio (om multimedia te creëren), Mythbuntu (om van je pc een mediacenter te maken) en Ubuntu Kylin (de officiële Chinese versie).Als je een computer met Windows 8.1 voorgeïnstalleerd hebt gekocht, zou er al een herstelimage aanwezig moeten zijn. Heb je de pc zelf geüpgraded naar Windows 8.1, bijvoorbeeld omdat Windows 8 erop stond, dan heb je nog geen goed herstelimage en dien je dit aan te maken. Het is in beide situaties aan te raden om je herstelimage te controleren. Gebruik Windows-toets+X en start Opdrachtprompt (administrator). Geef de opdracht recimg.exe /showcurrent. Als er geen herstelimage aanwezig is, krijg je de melding: There is no active custom recovery image. Als je systeem wel een herstelimage heeft gevonden, zie je het pad hiervan en krijg je de melding: Operation completed successfully.We gaan het imagebestand opslaan in een eigen map. Gebruik Windows-toets+X en start Opdrachtprompt (administrator). Maak nu een map aan voor je herstelimage met de opdracht md c:\herstelimage.Geef nu de opdracht recimg.exe /createimage c:\herstelimage om je imagebestand aan te maken. Er wordt een soort 'digitale foto' van je systeem gemaakt, wat veel tijd in beslag neemt. De voortgangsindicator werkt niet lineair. Het kan dus zijn dat je tot 15% voortgang twee uur aan het wachten bent en de overige 90% zeer snel wordt doorlopen. Na het aanmaken van het imagebestand controleer je met de opdracht recimg.exe /showcurrent of Windows je nieuwe snapshot ook herkent.
Geef de opdracht om een nieuw herstelimage aan te maken in de map C:\herstelimage.Een herstelimage neemt veel schijfruimte in beslag. Als richtlijn kun je aanhouden dat de ruimte die momenteel door al je bestanden in beslag wordt genomen, ook aanwezig moet zijn als vrije ruimte voor je herstelimage. Dit is later eenvoudig te controleren door de eigenschappen van de map C:\herstelimage op te vragen. Op ons testsysteem met 78 GB aan bestanden neemt het herstelimage 37 GB in beslag. Dit verschilt per computer.Heb je te weinig schijfruimte en wel een grote D-schijf? Dan kun je het imagebestand ook bewaren in een map op die schijf. Maak met de opdracht md d:\herstelimage een map aan op je D-schijf. De opdracht recimg.exe /createimage d:\herstelimage bewaart het herstelimage in deze map.Het is mogelijk om diverse herstelimages aan te maken. Bewaar ze steeds in verschillende mappen, bijvoorbeeld in C:\herstelnov14 en C:\hersteldec14. Er kan slechts één imagebestand actief zijn. Het geactiveerde exemplaar is het imagebestand dat je kunt herstellen.
Standaard wordt het meest recente herstelmoment geactiveerd. Je kunt eenvoudig schakelen tussen je imagebestanden door een andere map actief te maken. Gebruik de toetscombinatie Windows-toets+X en start Opdrachtprompt (administrator). Geef de opdracht recimg.exe /showcurrent om te zien welk herstelpunt Windows nu heeft geactiveerd. Geef de opdracht recimg.exe /setcurrent c:\herstelnov14 om dit herstelmoment te activeren. Controleer je actieve herstelmoment met de opdracht recimg.exe /showcurrent.Als je diverse herstelmomenten hebt, kun je met een speciaal commando een ouder herstelmoment activeren.Je herstelt je Windows 8.1-systeem het eenvoudigst als Windows nog in staat is om normaal op te starten. Open de Charms-balk en kies Instellingen / Pc-instellingen wijzigen / Bijwerken en herstellen / Systeemherstel. Klik bij Uw pc vernieuwen op Aan de slag. Er wordt een wizard gestart waarin je uitleg vindt over de gevolgen van je actie. Vervolgens wordt de herstelprocedure uitgevoerd. Je persoonlijke bestanden en programma-instellingen blijven behouden. De herstelprocedure neemt veel tijd in beslag, waarna je je computer weer kunt gebruiken vanaf het moment van je meest recente imagebestand.
最新文章
查看全部Opera's developer channel version is available for laptops running OS X, Windows and Linux.That is, does Opera and its Power Saver...
La forma y el tamaño del reloj también son fundamentales para sentirnos cómodos con nuestro nuevo gadget. Aunque la mayoría de los...
Would you rather have a thicker tablet, or a thinner, cheaper tablet that couldn't run all your apps? That was the choice in 2012, but...