top of page

Accu Asus u53jc-a1

Naast deze minimumspecificaties kunnen de MacBook Pro's vanaf heden met maximaal 4GB aan intern geheugen worden geleverd, en uitbreiding van de hardeschijfcapaciteit tot 250GB behoort ook tot de mogelijkheden. Verder zijn de twee goedkoopste notebooks in het kader van energiebesparing voorzien van 15,4"-schermen met een led-backlight, die bovendien direct na inschakeling al een helder beeld kunnen geven. Het duurste model heeft nog een ccfl nodig. Er zijn nog steeds drie MacBook Pro-versies te koop. De voordeligste kost 1999 dollar, de middelste variant gaat voor 2499 dollar over de toonbank en voor de duurste moet 2799 dollar neergeteld worden. Naar verwachting zal Apple komende week tijdens de Worldwide Developers Conference in San Francisco meer nieuwe en geüpgrade producten aankondigen.

Update, 0:00: De nieuwe MacBook Pro's hebben juist geen Robson-flashcache aan boord, en die stelling is dan ook uit het artikel verwijderd.Apple heeft vandaag de MacBook Pro-serie voorzien van een hardware-update. De nieuwe Pro's voldoen met snellere processors, betere graphicshardware en meer intern geheugen aan Intels Santa Rosa-standaard. Aan de prijzen van de Apple-notebooks is niets veranderd.Apple maakt nu dus wel de overstap naar het Santa Rosa-platform, waar het tijdens de introductie van de hardware-update voor de gewone MacBooks, deze overgang nog niet kon of wilde maken. De goedkoopste MacBook Pro is vanaf heden voorzien van een 2,2GHz Core 2 Duo-processor van Intel; voorheen had het apparaat een 2,16GHz-cpu aan boord. De twee andere notebooks zijn uitgerust met een Core 2 Duo die op 2,4GHz draait; eerder was dit nog een 2,33GHz-variant. Verder zijn de hippe notebooks voortaan uitgerust met een Intel Mobile 965-chipset en minimaal 2GB geheugen, en ook Santa Rosa-features als 802.11n-wifi ontbreken natuurlijk niet. Interessant is de nVidia 8600M GT-kaart, die heel wat betere prestaties levert dan het voor Santa Rosa verplichte GMA X3100-nummertje van Intel. De goedkoopste MacBook Pro moet het met 128MB gddr3-videogeheugen doen, terwijl de twee andere MacBook Pro's de dubbele hoeveelheid hebben gekregen.

Naast deze minimumspecificaties kunnen de MacBook Pro's vanaf heden met maximaal 4GB aan intern geheugen worden geleverd, en uitbreiding van de hardeschijfcapaciteit tot 250GB behoort ook tot de mogelijkheden. Verder zijn de twee goedkoopste notebooks in het kader van energiebesparing voorzien van 15,4"-schermen met een led-backlight, die bovendien direct na inschakeling al een helder beeld kunnen geven. Het duurste model heeft nog een ccfl nodig. Er zijn nog steeds drie MacBook Pro-versies te koop. De voordeligste kost 1999 dollar, de middelste variant gaat voor 2499 dollar over de toonbank en voor de duurste moet 2799 dollar neergeteld worden. Naar verwachting zal Apple komende week tijdens de Worldwide Developers Conference in San Francisco meer nieuwe en geüpgrade producten aankondigen.

Gartner heeft weer eens van zich laten horen met betrekking tot Windows Vista. Het bedrijf claimt dat de helft van de momenteel in gebruik zijnde bedrijfspc's niet in staat is om alle mogelijkheden van Vista te gebruiken. Gezien het feit dat Microsoft zelf al bekend heeft gemaakt dat een 3d-kaart met Pixel Shader 2.0-ondersteuning en minstens 32 bits per pixel nodig zal hebben voor de Aero-interface, lijkt Gartners conclusie geen grote verrassing. Begin dit jaar had Windows-expert Charlie Russel in opdracht van Microsoft al een rapport geschreven over de systeemeisen van Vista. Volgens hem zou een doorsnee-pc uit het middensegment al volstaan om de nieuwe interface weer te geven. Een moderne processor met 512MB geheugen en een DirectX9-videokaart met minstens 64MB videogeheugen lijkt volgens hem voldoende te zijn. Zelfs een geïntegreerde videochip in de chipset zou volstaan, maar dan wordt 1GB werkgeheugen aangeraden.

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jf-vx019v-accu.html Accu ASUS N43JF-VX019V

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jf-vx033v-accu.html Accu ASUS N43JF-VX033V

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jf-vx034v-accu.html Accu ASUS N43JF-VX034V

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jf-vx039v-accu.html Accu ASUS N43JF-VX039V

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jf-vx051v-accu.html Accu ASUS N43JF-VX051V

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jf-vx062v-accu.html Accu ASUS N43JF-VX062V

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jf-vx064v-accu.html Accu ASUS N43JF-VX064V

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jf-vx071-accu.html Accu ASUS N43JF-VX071

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jm-accu.html Accu ASUS N43JM

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jm-051a460m-accu.html Accu ASUS N43JM-051A460M

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jm-8gb-accu.html Accu ASUS N43JM-8GB

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jm-vx002v-accu.html Accu ASUS N43JM-VX002V

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jm-vx005v-accu.html Accu ASUS N43JM-VX005V

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jq-accu.html Accu ASUS N43JQ

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jq-071a740qm-accu.html Accu ASUS N43JQ-071A740QM

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jq-vx002v-accu.html Accu ASUS N43JQ-VX002V

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jq-vx004v-accu.html Accu ASUS N43JQ-VX004V

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jq-vx013-accu.html Accu ASUS N43JQ-VX013

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jq-vx017x-accu.html Accu ASUS N43JQ-VX017X

'Vista capable'-logoOok op minder krachtige pc's zou de XP-opvolger volgens Russel werken, maar dan zal men het zonder het 3d-Aero moeten stellen. Microsoft zelf eist een videokaart die over 2GB/s bandbreedte kan beschikken, wat gelijkstaat met AGP 8x of PCI Express, of een geïntegreerde videochip. Voor resoluties boven de 1024x768 pixels is meer dan 64MB vereist. Het lijkt er dan ook op dat Gartners stelling dat de pc's Vista niet aankunnen enigszins overtrokken is. De gemiddelde bedrijfspc zal vermoedelijk wel in staat zijn Windows Vista draaiende te houden, maar 3d-interfaces en veeleisende features zullen niet overal beschikbaar zijn. Het onderzoeksbureau raadt bedrijven dan ook aan om het nieuwe besturingssysteem geleidelijk te installeren op nieuwe computers, maar de verouderde systemen niet up te graden.

Windows Vista logo (kleiner)Gartner adviseert bedrijven om hun computers gemiddeld om de drie tot vier jaar te vervangen, respectievelijk voor laptops en desktops. Volgens de onderzoekers zullen enkel computers die in 2006 aangekocht worden geschikt zijn voor Vista, dat in januari 2007 verwacht wordt, en kunnen oudere systemen beter met rust gelaten worden tot ze vervangen worden. Er wordt namelijk verwacht dat bedrijven minstens anderhalf jaar zullen wachten alvorens te beginnen met de uitrol van het nieuwe besturingssysteem. Bij dat advies lijkt Gartner er echter geen rekening mee te houden dat Vista gebruikt kan worden met de meest veeleisende features uitgeschakeld en dat deze mogelijkheden vervolgens in gebruik genomen kunnen worden wanneer het computersysteem vervangen wordt.

Het onderzoeksbureau stelt zelf dat de 3d-interface die Aero biedt niet van primair belang is voor bedrijven, maar dat de verbeteringen in de interface wel een belangrijke factor kunnen zijn. Het gaat daarbij vooral om betere stabiliteit, een vloeiender schermopbouw en het schalen van de interface door gebruik te maken van vectoren. Om tot hun conclusie te komen, stelden de onderzoekers overigens wel strenge eisen aan systemen om ze 'Vista-capabel' te verklaren. Met minder dan 1GB werkgeheugen namen ze geen genoegen en daar eisten ze zelfs nog 512MB geheugen bij als er virtualisatie gebruikt zal gaan worden. Zij vergelijken het nieuwe besturingssysteem dan ook met de upgrade naar Windows 2000, die veel ingrijpender was dan de stap naar Windows XP.MeeGo, het nieuwe op Linux gebaseerde besturingssysteem van Nokia en Intel, krijgt geen eigen centrale applicatiewinkel. In plaats daarvan worden voor fabrikanten en providers 'branded' applicatiewinkels gemaakt.

Providers en fabrikanten kunnen met eigen winkels makkelijker geld verdienen aan verkochte MeeGo-smartphones, legt technologie-expert Derek Speed van Intel uit in een hands-on van Linuxmag.com. De applicatiewinkels zijn te vinden onder de naam App Up, waar gebruikers van MeeGo-smartphones applicaties kunnen downloaden.Concurrenten als iOS en Android beschikken wel over een centrale applicatiewinkel, wat steeds vaker als een essentieel aspect van een smartphonebesturingssysteem wordt gezien. Ook Symbian beschikt trouwens niet over een centrale applicatiewinkel op alle toestellen, maar wel over merkspecifieke downloadwinkels als de Ovi Store van Nokia.Speed liet aan Linuxmag.com een vroege build van MeeGo zien, met onder meer het hoofdmenu en de foto-applicatie. Er blijft echter veel onduidelijk over het OS, dat een samenvoeging is van de Linux-varianten Moblin van Intel en Maemo van Nokia. In een bespreking van de netbookversie van MeeGo is te zien hoe het multitasken werkt - met 'zones', een soort kruising tussen applicatievensters en bureaubladen - en dat veelgebruikte functies als de browser en multimedia via tabbladen bovenaan het scherm beschikbaar zijn.

De eerste netbooks met MeeGo moeten dit jaar uitkomen. Onder meer Acer en Asus werken aan dergelijke systemen. Nokia is ook bezig met een smartphone op basis van MeeGo, de N9. Die zal in elk geval nog dit jaar aangekondigd worden, maar of het toestel ook dit jaar nog op de markt komt, is onduidelijk.Nokia en Intel willen onder meer smartphones, netbooks en auto-elektronica uitrusten met MeeGo. Voor dat laatste is al een overeenkomst gesloten met een alliantie van autofabrikanten. Voor Nokia moet MeeGo het OS voor high-end smartphones worden. In deze markt zag Nokia zijn omzet in de afgelopen jaren afnemen, omdat het zijn Symbian S60-toestellen voor steeds minder geld verkoopt.

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jq-vx020v-accu.html Accu ASUS N43JQ-VX020V

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jq-vx021-accu.html Accu ASUS N43JQ-VX021

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jq-vx021x-accu.html Accu ASUS N43JQ-VX021X

http://www.accu-fabriek.com/asus-n43jq-vx025x-accu.html Accu ASUS N43JQ-VX025X

http://www.accu-fabriek.com/asus-u53jc-xx108v-accu.html Accu Asus u53jc-xx108v

http://www.accu-fabriek.com/asus-u53jc-xx086v-accu.html Accu Asus u53jc-xx086v

http://www.accu-fabriek.com/asus-u53jc-xx049x-accu.html Accu Asus u53jc-xx049x

http://www.accu-fabriek.com/asus-u53jc-a1-accu.html Accu Asus u53jc-a1

http://www.accu-fabriek.com/asus-u53jc-accu.html Accu Asus u53jc

http://www.accu-fabriek.com/asus-u53j-accu.html Accu Asus u53j

http://www.accu-fabriek.com/asus-u53f-accu.html Accu Asus u53f

http://www.accu-fabriek.com/asus-u53-accu.html Accu Asus u53

http://www.accu-fabriek.com/asus-u52f-bbl5-accu.html Accu Asus u52f-bbl5

http://www.accu-fabriek.com/asus-u52f-accu.html Accu Asus u52f

http://www.accu-fabriek.com/asus-u52-accu.html Accu Asus u52

http://www.accu-fabriek.com/asus-u43sd-wx024v-accu.html Accu Asus u43sd-wx024v

http://www.accu-fabriek.com/asus-u43sd-wx007v-accu.html Accu Asus u43sd-wx007v

http://www.accu-fabriek.com/asus-u43sd-accu.html Accu Asus u43sd

Heise Online heeft een aantal benchmarks gepost waarin de performance van de 1GHz Athlon 4, Thunderbird en de mobile Pentium III wordt vergeleken. Het Socket A testsysteem bestond uit een tamelijk magere configuratie met een Asus A7V133 moederplank, Asus V7100 GeForce2MX videokaart en een reep 128MB CAS2 PC100 SDRAM. De samenstelling van deze configuratie had tot doel de notebook prestaties van de Athlon 4 te simuleren. De FSB werd daarom op slechts 200MHz geklokt.Het snelheidsverschil tussen de Athlon 4 en Thunderbird varieert van net 1 procent tot 7,3 procent. In SysMark 2000, de benchmark die voor laptop-gebruikers het meest relevant is, presteert de Palomino 2,2 procent hoger dan de Thunderbird en 21,8 procent hoger dan de Pentium III. Daarbij moet wel gezegd worden dat de A4 door het trage geheugen nauwelijks kan profiteren van hardware prefetching. In sommige gevallen zou het zelfs een nadeel kunnen zijn. Hardware prefetching verhoogt immers het bandbreedte-gebruik en bandbreedte is niet in overdaad aanwezig op een 100MHz bus. De verhoudingen in de onderstaande benchmark-resultaten zijn daarom niet representatief voor desktop configuraties met DDR SDRAM. Desondanks ziet het er naar uit dat AMD met de Athlon 4 een erg interessant alternatief in huis heeft voor degenen die in de markt zijn voor een jong schoothondje. Gezien het forse verschil tussen de A4 en PIII zou zelfs Morgan (de nieuwe Duron core) aanmerkelijk sneller kunnen zijn dan de mobile Pentium III:

Be is ambitious about getting its system onto x86 desktops and has made great strides in hardware support. We were able to install to and boot from a SCSI Iomega Jaz Drive, and we were able to use a SCSI Iomega Zip Drive for external storage. Be has expanded the list of video, sound, and network cards compatible with R4, and has started on the path to laptop support with new NeoMagic video and PCMCIA network drivers. The system supports a number of the most popular video-capture and TV-tuner cards as well. Be has laid the foundation for USB support, which will be enhanced in future versions. IDE, ATA, and ATAPI drives now enjoy performance improvements, and printer support has been expanded. See the official Hardware Ready List for details. We were impressed that R4 gave us full read/write access to FAT32 volumes mounted on the same machine, whereas not even Windows NT 4 can see FAT32 Windows 98 volumes. The system also includes an improved network stack, a better PPP implementation, and native support for DHCP address configuration. A client for Microsoft Networks will become available in R4.1.

Op Tom's Hardware Guide is een snelle review van een interessant Intel Core Duo-moederbord verschenen. De energiezuinige processors van AMD en Intel zijn namelijk niet alleen interessant voor het gebruik in laptops, maar ook voor bijvoorbeeld mediacenters en andere systemen die stil en koel moeten zijn. Apple past ze in de iMacs toe, bijvoorbeeld. Lange tijd kon voor dit soort systemen een Pentium M gebruikt worden, maar deze waren duidelijk trager dan hun minder zuinige broers en toch wel aan de dure kant. Met de komst van de Core Duo lijkt dit te gaan veranderen. Een energiezuinige processor voor een interessante prijs.

Het eerste moederbord voor deze nieuwe processor is afkomstig van Aopen en heeft de sprekende naam I975Xa-YDG gekregen. Het bordje is voorzien van een Intel 975X-chipset en voor deze test uitgerust met een Intel Core Duo T2600 op 2,16GHz, met een FSB van 667MHz. Deze processor is in een Socket 479 geplaatst en deze socket zal ook voor de toekomstige Merom-processor gebruikt worden. Er is dus een grote kans dat dit bord overweg zal kunnen met de volgende generatie mobiele processors van Intel, die is uitgerust met 64bit-instructies en onderdeel gaat uitmaken van Napa64 - de codenaam voor de opvolger van het huidige Centrino-platform.Hoewel het bord, door de gebruikte processor, vooral bedoeld is voor zuinige systemen, kan het ook gebruikt worden voor een serieuze gamemachine, aangezien er plaats is voor twee PCI Express x16-videokaarten, die met ATi's Crossfire ook nog aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Verder is er aan de achterkant de mogelijkheid om een externe SATA-schijf aan te sluiten en is er ruimte voor een FireWire-apparaat. Ondanks de hoge maximale FSB is het bord nog niet erg geschikt voor overklokkers, omdat het Bios daarvoor de juiste opties mist.

http://akkusmarkt.blogs.lalibre.be/ http://akkusmarkt.blogs.lalibre.be/

http://oowerusern.top-depart.com/ http://oowerusern.top-depart.com/

http://meinonline.at/profile/1018379 http://meinonline.at/profile/1018379

https://akkusmarkt.wordpress.com/ https://akkusmarkt.wordpress.com/


Featured Posts
請稍後再來
文章發佈後將於此處顯示。
Recent Posts
Archive
Search By Tags
尚無標記。
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page