top of page

Accu Asus L50Vn

Ook interessant: uit Chens onderzoek blijkt dat Uber-gebruikers minder snel geneigd om in te gaan op hogere ritprijzen als de standaardprijs met een factor 2, 3 of 4 wordt verhoogd. Bij ronde getallen denken mensen eerder dat Uber een spelletje met hen speelt. "Maar als je zegt: ‘Deze rit is 2,1 keer zo duur als normaal’, dan denken mensen dat er een slim algoritme achter zit. Opeens lijkt het allemaal niet meer zo oneerlijk."

Batterijen in smartphones en tablets dragen vaak bij aan barre leefomstandigheden in Congo. De stof kobalt, zo’n 60 procent van de batterij, wordt onder erbarmelijke omstandigheden verkregen voor Congolezen. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO). Metro vroeg Vincent Kiezebrink, onderzoeker van SOMO, waarom kobalt zo slecht is.

WAT IS KOBALT? Kobalt is een zilverkleurig metaal. Het wordt onder andere gebruikt in batterijen. Dit zijn de batterijen in je smartphone, tablet of laptop. „De kans is heel groot dat jouw of mijn telefoon kobalt bevat”, zegt Kiezebrink. Bijna de helft van de opbrengst van kobalt gaat naar China. Daar wordt 70 procent van het kobalt gebruikt voor de productie van oplaadbare batterijen.

WAAROM IS KOBALT ZO SCHADELIJK? Het probleem is vooral de manier waarop kobalt verkregen wordt. Meer dan de helft van het kobalt wereldwijd komt uit Congo. Daar moeten soms complete dorpen plaatsmaken voor de mijnbouw. „Vervolgens moeten deze mensen gedwongen verhuizen naar een locatie waar geen onderwijsvoorzieningen zijn, waar geen schoon water is en waar geen landbouw mogelijk is”, zegt de onderzoeker. Het delven van het kobalt levert een hoop gezondheidsrisico’s op. Ook vindt er kinderarbeid plaats in de mijnen.

Kinderarbeiders delven het kobalt / Amnesty International IS ER EEN ALTERNATIEF? „Er zijn wel andere soorten batterijen die minder of geen kobalt bevatten. Maar dit zijn verouderde, niet-efficiënte technieken die we niet meer gebruiken. Voor zover ik weet, is er eigenlijk geen goed alternatief”, zegt Kiezebrink. De vraag naar kobalt voor smartphones is sinds 2002 enorm gestegen. In 2005 werd 25 procent van het kobalt gebruikt voor batterijen: dat is ruim 12 miljoen kilogram.

Een mijn in Zuid-Afrika / Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) WIE KAN HIER IETS TEGEN DOEN? Vooral grote elektronicaproducenten als Samsung en Apple moeten actie ondernemen, volgens Kiezebrink. „Zij zijn machtig, groot en rijk. Ze zouden druk kunnen uitoefenen op de leveranciers. Zij kunnen eisen stellen: niet meer mensen gedwongen laten verhuizen zonder compensatie en geen vervuiling meer. En anders een andere leverancier zoeken.” Maar dan lopen we eigenlijk al vooruit op de zaken. „Bedrijven hebben geen idee hoe hun leveranciers aan kobalt komen”, volgens Kiezebrink. De eerste stap zou zijn om dat uit te zoeken. Pas dan kan een bedrijf maatregelen treffen.Steeds meer maatschappijen in Amerika, Europa en Azië verbieden het meenemen van deze persoonlijke vervoermiddelen, die dit jaar een populair cadeau onder de kerstboom zijn.

http://www.batterij-shop.com/asus-b53jc-accu.html Accu ASUS B53JC

http://www.batterij-shop.com/asus-b53je-accu.html Accu ASUS B53JE

http://www.batterij-shop.com/asus-b53jf-accu.html Accu ASUS B53JF

http://www.batterij-shop.com/asus-b53jr-accu.html Accu ASUS B53JR

http://www.batterij-shop.com/asus-b53s-accu.html Accu ASUS B53S

http://www.batterij-shop.com/asus-x55-accu.html Accu Asus X55

http://www.batterij-shop.com/asus-m60vp-accu.html Accu Asus M60Vp

http://www.batterij-shop.com/asus-m60j-accu.html Accu Asus M60J

http://www.batterij-shop.com/asus-m60-accu.html Accu Asus M60

http://www.batterij-shop.com/asus-m50vm-accu.html Accu Asus M50Vm

http://www.batterij-shop.com/asus-m50s-accu.html Accu Asus M50S

http://www.batterij-shop.com/asus-l50vn-accu.html Accu Asus L50Vn

http://www.batterij-shop.com/asus-g60vx-accu.html Accu Asus G60VX

http://www.batterij-shop.com/asus-g60-accu.html Accu Asus G60

http://www.batterij-shop.com/asus-g51vx-accu.html Accu Asus G51Vx

http://www.batterij-shop.com/asus-g51v-accu.html Accu Asus G51V

Totaalverbod Ook in Nederland kondigen KLM, Transavia en TUIfly met onmiddellijke ingang een totaalverbod af, zowel aan boord als in het ruim. Corendon beraadt zich nog, maar eist al wel dat de accu’s afgekoppeld en beveiligd kunnen worden.Lithiumbatterijen kunnen oververhit raken, zelf ontbranden en een thermische kettingreactie veroorzaken met giftige rook, waardoor passagiers en bemanning bedwelmd raken. „Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als ze zijn beschadigd, verkeerd ontworpen of onjuist gemonteerd”, aldus KLM.Om veiligheidsredenen worden volgens Transavia en TUI ook „alle door lithiumaccu’s aangedreven balanceerapparaten verboden”. Ze zijn onder meerdere namen bekend, zoals airwheels, e-skates, waveboards, u-runners en oxboards.

Voor laptops en smartphones wordt een uitzondering gemaakt, omdat die oplaadbare batterijen minder risico opleveren en als handbagage in de cabine goed in de gaten kunnen worden gehouden. Maar elektrische fietsen worden nu ook geweerd op de meeste vluchten. Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zijn er afgelopen twintig jaar zo’n 150 incidenten met in brand gevlogen lithium batterijen in passagiers- en vrachtvliegtuigen gemeld. In enkele gevallen leidde dat tot een vliegramp.

De in maart 2014 spoorloos verdwenen Maleisische vlucht MH370 van Kuala Lumpur naar Peking vervoerde ook een lading van deze energiebronnen. Verscheidene experts achten het mogelijk dat brand in het ruim de communicatie uitschakelde en dat de piloten bewusteloos raakten door de gifdampen.Een noodlanding lukte volgens hen niet meer, waarna de Boeing 777 met 239 bezweken inzittenden nog ruim zeven uur als spookvlucht richting zuiden doorging tot de kerosine op was en het vliegtuig in de Indische Oceaan stortte.

Uit een rapport van het Australian Transport Safety Bureau, leider van het MH370-onderzoek, blijkt ook dat het mysterie waarschijnlijk is te wijten aan een ongeluk en niet aan zelfmoord van een piloot of een duister complot.De Nederlandse bodemspecialist Fugro heeft een derde schip en een onbemande onderzeeboot ingezet om brokstukken van MH370 te vinden. Twee derde van het aangewezen gebied van 120.000 vierkante kilometer is zonder resultaat doorzocht.Dell heeft de XPS 15 uitgerust met vlotte hardware in de vorm van een quadcore-i7-processor en een GTX 960M-videokaart. De hardware is gevat in een stevige behuizing van aluminium en koolstofvezel, die opvalt door de dunne rand rondom het scherm. De uhd-versie van de XPS 15 heeft een scherm dat de Adobe rgb-kleurruimte kan weergeven, maar is helaas ook voorzien van een touchscreen met een spiegelende afwerking. De accuduur van vijf tot zes uur is niet verkeerd voor een laptop van dit kaliber.

'Infinity Edge' was de naam die Dell aan het opvallende nieuwe scherm van de XPS 13 hing toen die laptop begin 2015 werd voorgesteld. Dell maakte de schermranden van zijn ultrabook zo dun dat het scherm zelf 'oneindig' doorloopt. Volgens eigen zeggen heeft Dell daardoor een 13,3"-scherm in een behuizing van een 11,6"-laptop kunnen steken, met, eerlijk is eerlijk, een indrukwekkend resultaat.

http://www.batterij-shop.com/asus-g51j-accu.html Accu Asus G51J

http://www.batterij-shop.com/asus-g50v-accu.html Accu Asus G50V

http://www.batterij-shop.com/asus-n62-accu.html Accu Asus N62

http://www.batterij-shop.com/asus-l50-accu.html Accu Asus L50

http://www.batterij-shop.com/asus-g50vt-accu.html Accu Asus G50VT

http://www.batterij-shop.com/asus-x57vn-accu.html Accu Asus X57VN

http://www.batterij-shop.com/asus-x55sv-accu.html Accu Asus X55Sv

http://www.batterij-shop.com/asus-x55sr-accu.html Accu Asus X55Sr

http://www.batterij-shop.com/asus-x55sa-accu.html Accu Asus X55Sa

http://www.batterij-shop.com/asus-m51vr-accu.html Accu Asus M51Vr

http://www.batterij-shop.com/asus-m51va-accu.html Accu Asus M51Va

http://www.batterij-shop.com/asus-m51sr-accu.html Accu Asus M51Sr

http://www.batterij-shop.com/asus-m51sn-accu.html Accu Asus M51Sn

http://www.batterij-shop.com/asus-m51se-accu.html Accu Asus M51Se

http://www.batterij-shop.com/asus-m51kr-accu.html Accu Asus M51Kr

http://www.batterij-shop.com/asus-m51e-accu.html Accu Asus M51E

We hadden wel verwacht dat andere fabrikanten Dells voorbeeld zouden volgen en eveneens laptops met dunne schermranden zouden bouwen, maar dat blijkt nog niet zo'n vaart te lopen. Dell is zelf wel met de dunne randen aan de slag gegaan en heeft nu ook zijn XPS 15 voorzien van een Infinity Edge-scherm, en natuurlijk mocht een Skylake-processor evenmin ontbreken. In deze review kijken we naar de XPS 15 met een quadcore-i7-processor, een GTX 960M-videokaart, een 512GB-ssd en een uhd-scherm.

Omdat het 'de grote broer' is, heeft het uiterlijk van de XPS 15 uiteraard veel gelijkenissen met de kleinere XPS 13, maar we zien daarnaast overeenkomsten met andere high-end Dell-laptops, zoals de M3800. De buitenkant is zoals bij veel high-end Dell-laptops gemaakt van grijs aluminium, in ongeveer dezelfde tint als een Chromebook Pixel. Het aluminium is aan de randen opgeschuurd en glimt zodoende een beetje, maar niet zo erg dat het hinderlijk reflecteert.

Ook het design van de binnenkant hebben we eerder gezien bij Dell. De behuizing rondom het toetsenbord en de touchpad zou gemaakt zijn van koolstofvezel en heeft samen met de aluminium onder- en bovenkant tot gevolg dat de laptop bijzonder stevig aanvoelt, terwijl de omvang binnen de perken is gebleven. Voor een laptop met een quadcore-processor met een tdp van 45 watt en een GTX 960M-videokaart heeft Dell de afmetingen beperkt weten te houden. Dat leidt tot een gewicht van 2060 gram, even veel als een 15"-MacBook Pro en nog vrij licht voor een 15"-laptop met een volledig metalen behuizing.

De aansluitingen zijn aan de zijkanten van de laptop geplaatst en zijn enigszins beperkt. Het belangrijkste zit erop; er zijn een hdmi-aansluiting en sd-kaartlezer aanwezig, en ook een usb-c-aansluiting met ondersteuning voor thunderbolt is present. Er is helaas gekozen voor maar twee gewone usb-a-aansluitingen, waardoor je al gauw naar een usb-hub zult moeten grijpen als je meer apparaten wil aansluiten. Misschien lost dit probleem zich vanzelf op als er meer randapparatuur met usb-c-aansluitingen op de markt komt, maar voorlopig had de ruimte die de batterij-indicator inneemt beter gebruikt kunnen worden voor een derde gewone usb-poort.

Dell heeft de XPS 15 een opgeruimde uitstraling willen geven en daarom zijn er geen overbodige knoppen of lampjes toegevoegd. Een numeriek toetsenblok is net als bij vorige generaties XPS 15 weggelaten, waardoor de lettertoetsen op het midden van de laptop geplaatst zijn.De toetsen zijn voorzien van achtergrondverlichting en hebben een volledig plat oppervlak. We zien over het algemeen het liefst toetsen die iets gebogen zijn of van een kuiltje zijn voorzien, zodat je vingers makkelijker naar het midden van de toets glijden. Met hogere toetsen was de XPS 15 echter waarschijnlijk niet zo dun geweest als nu het geval is en ondanks de geringe dikte typt het toetsenbord nog vrij goed. De toetsen hebben meer travel dan je verwacht en doordat de laptop stevig in elkaar zit, geeft het toetsenbord geen krimp als je de toetsen flink hard aanslaat.


Featured Posts
請稍後再來
文章發佈後將於此處顯示。
Recent Posts
Archive
Search By Tags
尚無標記。
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page